Lähtöselvitys

Lähtöselvitys sijaitsee lentoaseman pääoven välittömässä läheisyydessä oikealla. Lähtöselvityksen teko on kentällä nopeaa ja helppoa. Ruumaan menevät matkatavarat jätetään lähtöselvitysvirkailijoille. Katso sijainti terminaalikartasta.

Lähtöselvitykseen on hyvä saapua vähintään tuntia ennen lentokoneen aikataulunmukaista lähtöaikaa, jotta lähtöselvitys sujuu kiireettä ja ilman ruuhkia.

Ryanairilla matkustaessanne muistakaa tehdä online lähtöselvitys viimeistään kahta tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa osoitteessa www.ryanair.com

Käsimatkatavaran koon voit käydä mittaamassa erillisessä kokeilutelineessä lentoasemalla tuloaulassa pääoven vieressä ennen lähtöselvitykseen saapumista. Tarkista tarkat mitat lentoyhtiön sivuilta.

Jos sinulla tai seurueesi jäsenellä on liikuntarajoitteita, muista kertoa myös se lähtöselvityksessä. Tällöin matkustaja autetaan koneeseen sekä turvatarkastuksen läpi tarvittaessa.

Lähtöselvityksessä selvitetään myös mahdolliset suuret matkatavarat kuten urheilutarvikkeet, soittimet tai lemmikkieläimet. Näiden kuljetusohjeisiin on syytä tutustua lentoyhtiöiden sivuilla, koska ohjeet vaihtelevat lentoyhtiöittäin.

Sujuvasti turvatarkastukseen

Turvatarkastus suoritetaan välittömästi lähtöselvityksen jälkeen kaikille matkustajille ja heidän käsimatkatavaroilleen ennen lähtöportille menoa.

  • Kaikki käsimatkatavarat, päällysvaatteet ja vyö laitetaan läpivalaisuhihnalle turvatarkastuksesta löytyviin muovilaatikoihin. Huolehdithan valmiiksi, että kaikki irtotavarat kuten puhelimet, lompakot, avaimet ovat suljetussa laukussa tai muovilaatikossa, etteivät ne pääse tippumaan. Taskuissa ne saattavat aiheuttaa turhia hälytyksiä.
  • Kannettavat tietokoneet, tabletit, kamerat yms. suuret sähkölaitteet poistetaan suojalaukuista ja asetetaan muovilaatikkoon.
  • Kaikki lääkkeet, nesteet ja vauvanruuat laitetaan myös hihnalle muovilaatikkoon.

Tämän jälkeen esitä turvatarkastajalle matkalippusi ja kävele metallinilmaisinportin läpi.

Tärkeimpänä huomiona on, että kaikki nesteet on pakattava jo kotona litran (1) kokoiseen läpinäkyvään uudelleensuljettavaan muovipussiin. Yksittäisen pakkauksen maksimiko on 100 ml.  Nyrkkisääntönä on, että jos ainetta voi levittää veitsellä, se on nesteasetuksen alainen neste. Tutustu yksityiskohtaisiin pakkausohjeisiin ja nesteiden kuljetusta koskeviin ohjeisiin Trafin sivuilla.

Ovatko turvatarkastukseen liittyvät asiat hallussa? Testaa tietojasi Finavian turvatarkastuspelin avulla!

Tarkempiin turvatarkastusohjeisiin voit tutustua Trafin sivuilla.

Hyvää matkaa!