Helposti matkalle lasten kanssa

Kentän pieni koko tuo paljon etuja sekä suurille että pienille matkustajille. Terminaalirakennuksessa on helppoa liikkua, palvelut löytyvät kätevästi eikä isoja ruuhkia pääse muodostumaan, joten lentomatkalle pääsee nopeasti!

Lastenvaunut- ja rattaat

Lastenvaunut jätetään lähtöselvityksessä virkailijalle, sillä ne matkaavat aina lentokoneen ruumassa. Lastenrattaiden osalta käytäntö vaihtelee lentoyhtiöittäin. Osa lentoyhtiöistä sallii rattaiden viennin lähtöportille asti, osa ei.  

Koneeseen voi ottaa käsimatkatavaroiden mukana leluja ja muuta tekemistä matkan ajalle. Lapselle on hyvä kertoa etukäteen, että myös lelut laitetaan hihnalle ja läpivalaistaan turvatarkastuksessa. Lentomatkan ajaksi tarvittavat vauvanruuat ja -juomat voi ottaa mukaan matkustamoon. Ne pitää kuitenkin poistaa käsimatkatavaroista ja käyttää läpivalaisun kautta. Tutustu nesteiden pakkausohjeisiin tästä.

Jos unohdat ruokia, juomia tai muita nesteitä laukkuun, joudut lisätarkastukseen.

Lapsen passi

Muistathan, että passimääräykset ovat muuttuneet eikä lapsia voi enää merkitä huoltajan passiin. Jokaisella lapsella, myös vauvoilla, pitää olla oma passi. Tutustu poliisin sivulla passiohjeisiin: http://poliisi.fi/passi

Lapsi matkustaa yksin

Onko lapsesi lähdössä yksin matkalle? Yksinmatkustavan lapsen voi saattaa turvatarkastuksen läpi lähtöportille luvan kanssa. Matkustuslipussa tulee olla maininta asiasta, joten muista kertoa asiasta jo lippua varattaessa. Käytännöt ja esimerkiksi ikärajat vaihtelevat lentoyhtiöittäin.

Matkustaminen raskaana

Lentomatkustaminen on turvallista myös raskaana. Monet lentoyhtiöt vaativat lääkärintodistuksen raskauden loppuaikana matkustettaessa.