Tervetuloa Lappeenrannan lentoasemalle – näin toimit turvallisesti lentoasemalla

 

 

Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA ja tautienehkäisy- ja valvontakeskus ECDC ovat julkaisseet ohjeet turvalliseen lentämiseen koronapandemian aikana. Ohjeiden laatimista virastoilta edellytti Euroopan komissio.

Lappeenrannan lentoasema tulee toimissaan noudattamaan Suomen muilta lentoasemilta tuttuja ohjeita turvallisen matkustamisen mahdollistamiseksi.

Haluamme, että voit tuntea olosi suojatuksi koronavirukselta myös lentoasemalla lentomatkasi yhteydessä. Siksi noudatamme lentoasemalla seuraavia käytäntöjä:

Lentoasematerminaaliin pääsy rajoitetaan toistaiseksi ainoastaan henkilökunnalle, matkustajille sekä matkustajien välttämättömille avustajille.

Ajankohtaista koronaohjeistusta on saatavilla ja näkyvillä lentoasemalla.

Lentoasemalla on käsidesiä käytettävissä useassa eri pisteessä.

Lentoasemalla on myös maskeja ja käsidesiä myynnissä turvatarkastuksen jälkeen sijaitsevassa lähtöaulan myymälässä. Myymälä on auki ja sieltä voi ostaa syötävää ja juotavaa.

Suosittelemme maskien käyttöä aina ollessasi lentoaseman tiloissa. Ryanairin lennoilla maskin käyttäminen on pakollista ja sen puuttuminen estää lennolle pääsyn.

Lentoaseman asiakaspalvelupisteisiin ja ravintoloihin on asennettu suojaavat muovipleksit. Turvatarkastuksessa henkilökuntamme käyttää myös suojaavia visiirejä sekä kasvomaskeja.

Paikkoihin johon on oletettavaa muodostua jonoja, merkataan teipein lattiaan suositellut turvavälit. Tulemme ohjaamaan matkustajien kulkua terminaalissa erityisjärjestelyin siten, että turvavälien pitäminen on mahdollista. Huolehdithan myös itse turvaväleistä.

Maskeja ja nenäliinoja varten asemalla on tarjolla ”non- touch” roskakoreja.

Olemme lisänneet entisestään siivousta ja pintojen desinfioimista. Kiinnitämme erityisesti huomiota tarttumapintoihin kuten ovenkahvat ja turvatarkastuksessa käytettävät muovilaatikot.

 

Liite: https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/EASA-ECDC_COVID-19_Operational-guidelines-for-management-of-passengers.pdf

suomi